Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt torsk med musslor och citronsyrad fänkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En riktig festmåltid är denna stekta torsk med musslor!

Ingredienser

4 port
  • 600 g torsk
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 citron
  • salt
  • 2 gula lökar
  • 4 dl vitt vin
  • 600 g blåmusslor
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl plockad bladpersilja

Så här gör du

  1. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt.
  2. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig.
  3. Spara musslorna till servering.
  4. Reducera vinspadet från musselkoket till hälften. Tillsätt mjölk och grädde, mixa och smaka av med salt.
  5. Skär bladpersiljan i strimlor.
  6. Salta torsken, stek i smör till 42 grader innertemperatur. Servera genast.