Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt sill med dillgrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 4 st stora hela sillar
  • 30 g smör
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 10 st dillkvistar, finhackade
  • salt och nymalen vitpeppar

Så här gör du

  1. Rensa och skölj sillen väl, klipp av alla fenor utom stjärten. Skär några snitt i varje filé och stek dem på svag värme i smör 3–5 minuter på varje sida. Lyft upp dem ur pannan.
  2. Hacka schalottenlöken fint och lägg den i pannan. Häll på vinet och koka upp några sekunder, tillsätt grädde och yoghurt samt dill. Koka någon minut så att såsen tjocknar.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Slå såsen över sillen och servera med nykokt mandelpotatis och citron.