Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt kyckling med tomatsås och vildris

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Kycklig med gudomligt god tomatsås! Innehåller 376kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 dl vildris
  • 2 dl matvete
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade småtomater
  • 1 basilika
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset och matvetet enligt anvisningar på förpackningen. Gör sedan tomatsåsen. Skala och skiva löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken på svag värme några minuter.
  2. Tillsätt tomaterna och krydda med salt och peppar. Hacka basilikan och vänd ner hälften av den i tomatsåsen, spara resten till dekoration. Låt tomatsåsen puttra på svag värme. Hetta upp en annan stekpanna med smör och stek kycklingfiléerna på medelvärme runtom tills de är genomstekta.
  3. Krydda med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna och lägg ner dem i tomatsåsen. Blanda matvete och vildris och fördela på fyra tallrikar. Toppa risblandningen med kyckling och tomatsås och strö över resten av basilikan.