Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt kyckling med getostkräm och klyftpotatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smörtstekt kycklinglårfilé med rosmarindoftande klyftpotatis och getostkräm med fikon.

Receptet är taget från:

Ingredienser

4 portion

Klyftpotatis

  • 600 g fast potatis
  • 6 st vitlöksklyfor
  • 2 rosmarinkvistar
  • olivolja
  • salt

Stekt kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 rosmarinkvistar

Getostkräm

  • 100 g chevré ost
  • 2 dl creme freich
  • 1 msk flytande honung eller kokossirap
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 krm salt

Servering

  • persilja
  • rostade ­pumpafrön

Så här gör du

  1. Klyfta alla potatisar i fyra klyftor och lägg på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna och lägg på plåten tillsammans med riven rosmarin. Ringla över olivolja, blanda runt och baka på 225 g i ca 30 min.
  2. Torka av kycklingfiléerna och salta och peppra dom lätt. Hetta upp olivolja och smör i en panna och stek kycklingen tillsammans med rosmarin på medelvärme till ena sidan fått fin färg. Fyll inte pannan mer än 2/3 med kyckling, stek hellre i omgångar.
  3. Under tiden kycklingen steker mosar du Chevréosten med lite av créme fraichen, fyll på créme fraiche efterhand till önskad konsistens. Rör i honungen, salt och peppar. Finhacka fikonen och vänd ner i såsen.
  4. Servera kycklingen med sås och klyftpotatis som saltas när den kommer ut ut ugnen. Toppa med persija och rostade pumpa frön.