Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt kalventrecote med pesto, mozzarella och bakade tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 600 g kalventrecote i 4 bitar
  • 200 g mozzarellaost i bitar
  • 4 tomater i klyftor
  • 50 g färsk basilika
  • 20 g bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk pinjenöt
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja till stekning

Så här gör du

  1. Krydda tomaterna med salt och peppar samt olivolja, baka dem sedan i ugn på 90 grader i två timmar.
  2. Plocka bladen av kryddväxterna och mixa sedan bladen med ost, olivolja och pinjenötter till en pesto, smaka av med salt.
  3. Krydda kalventrecoten med salt och peppar och bryn den hastigt på hög värme. Stek köttet färdigt i ugn 100 grader till en innertemperatur av 58 grader.