Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt falukorv med tomat- och paprikasås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Stekt falukorv med tomat- och paprikasås

Lättlagad vardagsmat med den älskade falukorven.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g falukorv

  • 2 röda paprikor - gärna spetspaprika

  • 1 gul lök

  • 1 king solo vitlök
  • 1 rosmarin

  • 1 röd chili

  • 1-2 burk krossade tomater
  • olivolja
  • bulgur till 4 personer 

  • 2 bladpersilja 

  • skalet av 1 citron 

  • olivolja 


Så här gör du

  1. Koka upp vatten till bulgur. Hacka paprikan och löken grovt, skiva chilin och finhacka vitlök och rosmarin. Fräs mjukt i olivolja utan att ta färg. Häll i krossade tomater och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt. 
 Häll i bulgur och koka enligt anvisning. 

  2. Under tiden bulguren kokar - skiva falukorv i grova skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja. 
 Hacka bladpersilja fint. När bulguren är klar - låt den lufta och vänd sedan ner den med gaffel i en skål. Riv över citronskal och blanda ner persiljan med gaffel. Toppa med lite olivolja. 

  3. Servera med den färdigstekta falukorven i tomat- och paprikasåsen.
Du kanske även gillar