Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt entrecôte med hyvlad fänkål och vitlökssky

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En lyxig middag! Bjud dina vänner på en festlig måltid med entrecôte och vitlökssky.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g entrecôte i 4 bitar
  • 1 huvud fänkål
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 rosmarinkvist, plockade blad
  • 1 timjankvist, plockade blad
  • 2 dl kalvfond
  • 1/2 citron, skal och saft
  • olja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Krydda köttet med salt och peppar samt gnid in lätt med olja.
  2. Stek köttet i het panna hastigt på båda sidor, stek sedan färdig i ugn 125 grader till 58 grader innertemperatur.
  3. Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och lägg i iskallt vatten i 5 minuter.
  4. Lyft upp fänkålen ur vattnet och blanda den med citronsaft och skal samt olivolja, sma-ka av med salt och svartpeppar.
  5. Bryn vitlöken i olja och tillsätt rosmarin och timjan. Tillsätt kalvfond och koka ihop till kraftig smak.
  6. Skiva köttet tunt och lägg ut på tallrik, häll såsen över med vitlöksbitar och rosmarin kvar i såsen, toppa rätten med fänkålen.