Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Squashpenne med het räksås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor squash
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Salt och svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 msk chilisås
  • 1/2 dl konjak
  • 400 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 dl riven parmesanost

Så här gör du

  1. Skär squash i penneliknande form och lägg i en stor skål. Häll på olja och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs alla grönsakerna någon minut. Strö på paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar.
  3. Häll på grädde och chilisås och låt koka på svag värme i 5 minuter. Häll på lite konjak och blanda ner räkor och hackad persilja.
  4. Häll såsen över squashpennen och blanda runt. Strö på riven parmesanost och servera.