Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spindlar i choklad.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Chokladbollar är det godaste som finns, men med lite lakritssnören och svartfärgad pärlsocker så kan du trolla fram en liten spindel till födelsedagskalaset eller kanske bara som lördagsgodis.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kaffe
  • 8 st droppar arrakarom
  • 1½ dl pärlsocker
  • 4 st droppar svart karamellfärg
  • 1 lakritssnören

Så här gör du

  1. Låt smöret vara rumstempererat, blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till allt blandats väl. Låt stå i kylen en stund innan du rullar dom. Ta en fryspåse, fyll den med 1,5 dl pärlsocker och några droppar svart karamellfärg, förslut påsen och skaka till allt blandats väl. Klipp laktritssnören i cirka 3 cm långa bitar. Rulla de kylskåpskalla chokladbollarna, rulla i det färgade pärlsockret och sätt på några spindelben.