Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spindelnätstårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här tårtan är superenkel att göra, men räkna med kladdiga fingrar efteråt. Vill du ha den så hög som på bilden är mitt tips att lägga till hälften av varje ingrediens och på så sätt göra 3 formar (6 tårtbottnar totalt när de delas)

Ingredienser

12 bitar

Tårtbotten, grundrecept:

  • 3 st Ekologiska ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 50 g Smör
  • 1 dl Mjölk
  • 3,5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt

Marängsmörkräm:

  • 5 st Äggvitor
  • 200 g Socker
  • 225 g Smör
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1 nypa Salt

Spindelnät:

  • 1,5 dl Minimarschmallows

Så här gör du

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två bakformar, cirka 15 cm i diameter.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör sedan ner det i smeten.
  4. Fördela smeten jämnt i bakformarna. Grädda bottnarna i cirka 30-35 minuter.
  5. Sätta ihop tårtan:
 Dela båda bottnarna på mitten till fyra bottnar.
  6. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka.
  7. Smörkräm: Häll äggvitor och socker i en bunke. Placera över ett vattenbad. Vispa med en handvisp tills sockerkristallerna smält.
  8. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa med elvisp tills blandningen är vit och fluffig och har svalnat, cirka 10 minuter.
  9. Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa i 3-5 minuter. Häll i vaniljextrakt och salt och vispa.
  10. Bred ut ett jämnt lager smörkräm på tre av bottnarna. Lägg den sista bottnen över med den skurna sidan ner. Bred två lager smörkräm över hela tårtan. Frys tårtan i 15-20 minuter mellan omgångarna.
  11. Spindelnät: Smält marshmallows 20-30 sekunder i mikron.
  12. Rör om, rör om och rör om igen tills det har svalnat tillräckligt för att ta i det med händerna. (Smälta marshallows blir jättevarma så var försiktig!)
  13. Använd båda händerna för att sträcka ut en liten del av marshmallows i en lång, smal, trådig sträng.
  14. Börja linda den långa trådiga marshmallowsen runt tårtan. Gå uppåt, nedåt, runt och runt och diagonalt. Ju tunnare trådar du gör desto bättre ser det ut.
  15. Fäst små leksaksspindlar i spindelnätet.