Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spicey thai noodles

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En sallad behöver inte vara tråkig…

Den här kan göras med vilket protein man önskar, byt ut köttet och marinera lite färska räkor i chili, olja, lime och vitlök så har du ett grymt gott subsitut till kött…

Ingredienser

2 portion
  • 2 skivor Santa Maria Premium Egg noodles
  • 2 msk Santa Maria Teriyaki Sauce Ginger & Sesame
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 schalottenlök (tunt skivat)
  • 1 st röd paprika (tunt skivat)
  • gurka (efter behag, urkärnat & tunt skivat)
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 dl jordnötter
  • 1 näve färsk koriander
  • 2 dl tunt skivad isbergssallad

Ingrediener spicey beef

  • 300 g entrecôte
  • salt & nymald svartpeppar
  • Santa Maria Chili Explosion
  • 1 msk Santa Maria Teriyaki Sauce Ginger & Sesame

Så här gör du

  1. Börja med att koka nudlarna efter anvisningen på paketet och spola sen av med kallt vatten.
  2. Skiva samtliga grönsaker tunt och blanda samman med nudlarna.
  3. Blanda samman Teriyaki såsen, vattnet, oljan, sambalen och lime saft till en dressing och häll över nudelmixen. Späd ut med mer vatten om den blir för tjock.
  4. Salta och peppra köttet rejält och krydda efter smak med chili explosion. Stek eller grilla på hög värme i ca 2-3 min per sida och direkt efter att köttet är klart så smörj in köttet med teriyakisåsen och låt vila i ca 10 min.
  5. Tillsätt nötter och fäsk korriander till nudlarna och servera med tunt skivad entrecôte.