Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatsallad med nötter och västerbottenost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ringla dressingen över salladen till strax före servering, annars sjunker bladen ihop. Grundreceptet ger 8 bufféportioner.

Ingredienser

8 portioner
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 200 g babyspenat
  • pressad citron
  • 1 st rött äpple
  • 50 g västerbottenost

Nötvinägrett:

  • 4 msk hasselnöts- eller valnötsolja
  • 1,5 msk balsamvinäger, helst lagrad
  • 2 tsk flytande honung
  • salt och nymalen peppar

Så här gör du

  1. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Skölj salladen och torka bladen noga. Skär äpplet i tunna skivor och pressa över citron så mörknar det inte.
  4. Lägg upp salladen på ett fat, blanda med äpplet och ringla över dressingen. Hyvla över ost och strö på nötter.