Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatplättar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Det blir cirka 20 plättar.

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g hackad djupfryst spenat
  • 2 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1 msk rapsolja
  • rapsolja till stekning
  • rårörda lingon

Så här gör du

  1. Tina spenaten i mikron. Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och den tinade spenaten. Smaka av med salt och blanda i oljan. Låt smeten stå i cirka 5 minuter. Stek plättarna i en teflonpanna med lite olja tills de blir gyllenbruna. Du kan byta ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl för att öka fiberinnehållet.
  2. Gör gärna din egen variant av rårörda lingon av djupfrysta bär och lite socker eller flytande honung. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills den tinat och mosa den sedan grovt med en gaffel.
Du kanske även gillar