Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatplättar med räkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk fiberhusk
  • 300 g spenat, färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Vispa äggen med elvisp tillsammans med grädde och fiberhusk. Låt svälla en stund.
  2. Tina spenaten och lägg i ett durkslag. Krama sedan ur vätskan och rör ner spenaten i äggsmeten. Smaka av med salt och peppar. Stek plättar i smör eller kokosfett, 1-2 minuter på varje sida.
  3. Skala räkorna. Hacka dem och blanda med majonnäs och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera plättarna med räkröran.