Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatpaj 
med ­ädelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En vegetarisk lunch innehållande bla. koksmjölk, spenat, röd lök och valnötter.

Ingredienser

6 personer

  • 100 g smör

  • 2 1/2 dl mandelmjöl

  • 1/2 dl kokosmjöl

  • 1 msk fiberhusk

  • 1 krm salt

  • 2 ägg

  • Fyllning:

  • 400 g fryst bladspenat

  • 125 g St Agur-ost

  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 
3 ägg
  • 
2 dl grädde
  • 
salt och svartpeppar
  • 
1/2 rödlök

  • 1 dl valnötter


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.

  3. Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.

  4. Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Häll smeten över pajen.

  5. Skala löken och skiva tunt. Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.