Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatomelett med blue cheese och valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Valnötter innehåller nyttigt fett och har en mängd andra positiva effekter på din hälsa. Här fulländar de en ljuvlig LCHF-rätt i form av spenatomelett.

Ingredienser

2 PORTIONER
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 40 g babyspenat + ca 10 g till servering
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 äpple
  • 1 salladslök
  • 1 ⁄2 liten rödlök
  • 50 g blåmögelost
  • 1 ⁄2 dl valnötter
  • 1 msk smör till stekning

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg och grädde. Mixa spenaten och tillsätt ägg- smeten, salt och peppar.
  2. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Strimla sallads- löken och skär rödlöken i ringar.
  3. Smält smöret i en stekpanna, häll i äggsmeten och sänk värmen.
  4. Lägg på äpple, spenatblad, blåmögelost, valnötter och rödlök. Servera direkt ur pannan när omeletten nästan stelnat.