Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat- & rödlöksflan med getost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med färdigköpt smördeg är det verkligen enkelt att trolla fram något läckert, som det här flanet med härliga smaker.

Ingredienser

6 –8 bitar
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • cirka 200 g färsk babyspenat
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • cirka 125 g getost
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöken. Mjukstek rödlöken i olivolja i cirka 15 minuter. Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna.
  2. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.
  3. Fördela spenatfräset på degen, lägg rödlöken ovanpå. Salta och peppra. Smula över osten.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och ringla över honung och strö på nötter.