Spara recept & följ matvänner

Spenat- och ricottafylld ravioli med svartpeppar

SUSANNE HALLMANN
Foto: SUSANNE HALLMANN

Alla älskar pasta! Här kommer en mumsig pasta med ravioli fylld med spenat och ricotta.

Taggar: grönsaker, pasta
1
Ingredienser
  • 300 g färska pastaplattor (utkavlade tunt, men inte skurna)
  • 1 burk ricotta
  • 1 ask spenat
  • 1 msk pesto
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 2 krm rivet citronskal
  • 1 tärnad tomat
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • salt
  • svartpeppar
  1. Hacka hälften av spenaten.
  2. Blanda ricotta med pesto och den hackade spenaten.
  3. Smaka av med rökt paprikapulver, rivet citronskal och salt.
  4. Skär pastaplattorna i 3x3 centimeter stora fyrkanter.
  5. Pensla alla plattorna med vatten.
  6. Fördela ricottan på hälften av alla plattor och lägg sedan resterande plattor över.
  7. Tryck till så plattorna fastnar med varandra. (Du kan också skära de fyrkantiga plattorna runda)
  8. Koka raviolin 2 minuter i saltat vatten.
  9. Stek spenaten snabbt med olivolja och vitlök.
  10. Tillsätt tomat, hyvlad parmesan och den kokta raviolin.
  11. Toppa med svartpeppar.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!