Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat- och ostlåda med bacon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF. Lådan blir härligt grön av den färska spenaten.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g färsk babyspenat
  • 2 dl majonnäs
  • 6 ägg
  • 250 g riven ost
  • några repade timjankvistar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 paket bacon á 140 g

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa babyspenaten tillsammans med majonnäsen. Blanda ner ägg, riven ost, timjanblad, vinäger, salt och peppar.
  3. Häll blandningen i en ugnsfast smord form. Låt stå i ugnen 25-30 minuter.
  4. Klipp baconen i bitar och stek den knaprig. Servera lådan med baconen och lite extra timjan.