Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat med russin & pinjenötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Russin och nötter är populära smaksättare i syditalienska maträtter. Spenaten är god till kyckling och lamm, men också ihop med halloumi och fetaost.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 –300 g babyspenat
  • ½ dl russin
  • ½ dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Låt russinen ligga i blöt i varmt vatten en stund. Låt dem rinna av. Rosta nötterna i en torr och het panna. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs vitlöken på svag värme i olivolja i en stor panna ett par minuter.
  3. Tillsätt spenat och russin. Fräs runt tills spenaten sjunker ihop och allt blandas. Krydda med salt och peppar. Strö över nötterna.