Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparrissallad med pocherat ägg & basilikasås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekt rätt för dig som älskar sparris (typ alla). Funkar perfekt om du vill imåonera på gästerna med en god och enkel förrätt eller som fräsch och snabb lunch. 10 minuter tog det för mig att slänga ihop denna godingen.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st ägg
  • 2 knippe grön sparris
  • 8 st rädisor
  • 1 paket ärtskott
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 citron
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • salt, peppar
  • vatten
  • 2 msk ättika

Så här gör du

  1. Börja med att koka sparrisen i lättsaltat vatten i en minut. Skölj därefter direkt i kallt vatten.
  2. Mixa ihop creme fraiche, majonäs, basilika, saften från en halv citron och salt tills du får en grön dressing.
  3. Pochera ägg. Koka upp vatten och tillsätt salt och ättika. Kläck för sig i en kopp. Sänk värmen på spisen till hälften. Gör med hjälp av en sked en liten virvel i vattnet och släpp i ägget, då binder det sig enklare. Låt ligga i kastrullen 4-5 minuter. Ta därefter upp ägget och kyl ner i en skål med kallt vatten för att stanna av tillagningen. Det kan vara knepigt första gångerna men efter några ägg kommer du ha fått in tekniken.
  4. Skär rädisan i häften och montera ihop rätten med sparris underst, ägget på, strö över rädisor och ärtskott. Ringla över basilikasåsen och strö över salt och peppar.