Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparrissallad med brynt smör och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Superenkel god sallad, tillbehör till grillat kött/fisk eller till smörgåsen med rökt pålägg.

Ingredienser

6 portion
  • 1 Påse ruccolasallad
  • 1,5 Knippe grön sparris
  • 0,5-1 ask plommon- eller körsbärstomater
  • 2 nävar färsk babyspenat

  • 50 g Smör
  • 0,5 Stor citron, rivet skal och saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 msk god olivolja till stekning

Så här gör du

  1. Lägg ruccola, spenat och delade tomater i en skål.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek smöret tills det doftar nötigt. Rör ner skal och saft av en halv citron. Ta av från plattan.
  3. Skölj sparrisen och skär bort nedersta biten. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek sparrisen cirka 2 minuter. Salta försiktigt! Ta upp dem och dela i lagom bitar. Lägg ner dem i salladen.
  4. Häll det brynt smöret över salladen, salta och peppra. För ytterligare syra tillsätt lite mer citronsaft! Ser som buffesallad, till grillat kött/fisk eller på en smörgås med lite rökt kalkon.