Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparris- och fänkålssoppa med miniomelett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sparris- och fänkålssoppa med miniomelett
HANS DESSER

Vårens sparris är god på längden och tvären. Här är en lyxig soppa med en saftig liten portionsomelett.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör att steka i
  • 2 stånd grön sparris eller motsvarande mängd fryst
  • 1 fänkål
  • vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • saften av ca 1/2 citron
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl lagrad ost
  • 10 basilikablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra små ugnssäkra formar eller använd muffinsformar.
  2. Hacka löken och fräs i smör. Skär av det nedersta på sparrisen och dela dem sedan i mindre bitar. Lägg undan knopparna. Ta bort den hårda rotbiten på fänkålen och skär den sedan i tunna skivor. Lägg grönsakerna i kastrullen och häll på vatten så att det täcker. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vispgrädde och mixa slätt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Koka knopparna separat i cirka 1 minut. Skölj i kallt vatten.
  4. Vispa samman ägg och vispgrädde. Rör ner den rivna osten och hackade basilikablad och fördela i de smorda formarna. Grädda i ugnen 20-25 minuter.
  5. Servera soppan med miniomeletten och de lättkokta sparrisknopparna.
Du kanske även gillar