Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk bondsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fräsch och matig sallad som är vanlig i Spanien på sommaren. Den passar perfekt till en lättare lunch året om, men särskilt när det är varmt.
Proportionerna på ägg, potatis, och tonfisk kan ju givetvis justeras efter smak och hur hungrig man är!
Du hittar fler recept på sallader och annan god mat på min blogg: tuscasblogg.wordpress.com

Ingredienser

2 portioner
  • 3 st potatisar

  • 2 st kokta ägg
  • 1 st liten mild lök
  • 3-4 st tomater
  • 1 st tonfisk
  • 
4-6 blad isbergsallad

  • 
1-2 msk olivolja
  • 
1 liten nypa salt

Så här gör du

  1. Koka potatisen och äggen. Låt dem svalna.
  2. Skär äggen, potatisen, löken, tomaterna och salladen i bitar.
  3. Blanda allt med tonfisken.
  4. Häll över lite olja och salt.
  5. Blanda ordentligt. Låt det gärna stå och dra en stund.
  6. Servera med en god kall öl, precis som i Spanien.