Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spaghettini al pomodoro e basilico

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat
Spaghettini al pomodoro e basilico

Den här rätten är äkta fastfood i Italien!

Personligen väljer jag denna rätt framför en snabb burgare alla dagar i veckan!

Spaghettini kallas tomaternas pasta och är lite tunnare än spaghetti, men vanlig spaghetti funkar hur bra som helst det med.

Billig, snabbt, gott och enkelt!

Ingredienser

1 portioner

Serveras med:

  • 100 g Spaghettini eller spaghetti
  • Ringlad olivolja (extra virgine)
  • Salt & peppar

Såsen:

  • 1 st Vitlöksklyfta (tunnt skivad)
  • 2 msk Olivolja
  • 100 g Körsbärstomater (mogna & grovt hackade)
  • 5 st Basilikablad (rivna)

Så här gör du

  1. Koka upp pastavattnet och häll i pastan, koka al dente enligt anvisningar. Gör såsen under tiden pastan kokar.
  2. Värm oljan i en stekpanna och fräs vitlöken försiktigt i 2 min, den ska bli mjuk, inte brun!
  3. Addera tomater och basilika, låt sjuda ihop några minuter.
  4. Häll av pastan och släng den i såsen, rör om, salta & peppra. Ringla över extra virgine olivolja och servera genast!
Du kanske även gillar