Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spaghetti puttanesca

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Oliver, vitlök, sardeller och tomater smakar gott i spaghetti puttanesca.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 –4 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 röd chili
  • 4 –7 finhackade sardeller eller
  • 3 –5 tsk sardellkräm
  • 4 msk olivolja, extra vergine
  • 2 (à 400 g) körsbärstomater
  • 3 msk kapris
  • 1 dl små svarta urkärnade kalamataoliver
  • 400 g spagetti
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 ⁄2 dl finhackad bladpersilja

Till servering

  • riven parmesanost eller grana padano
  • olivolja, extra vergine

Så här gör du

  1. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili och sardeller eller sardellkräm i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna.
  2. Tillsätt körsbärstomaterna med spad och låt småputtra i cirka 20–25 minuter.
  3. Blanda ner kapris och oliver
  4. i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, minus 1 minut. Häll av, spara lite av pastavattnet ifall såsen behöver spädas ut.
  6. Blanda ner pastan i tomatsåsen med persiljan och låt den gå klart i såsen max 2 minuter. Peppra.
  7. Servera med riven parmesanost och