Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spaghetti med tonfisk och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Visst kan man trolla med ett par burkar tonfisk – den här enkla tonfiskpastan får frisk smak av citron och mynta. Linguine eller penne passar också bra att använda.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 burkar tonfisk i olja à 185 g
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 5 msk hackad mynta
  • salt
  • 400 g spaghetti
  • 2 dl riven parmesanost

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stor panna. Låt chilin fräsa med mot slutet.
  2. Tillsätt tonfisk med oljan från burken, skal och saft av citronen, persilja och mynta. Krydda med salt.
  3. Koka spaghettin enligt förpackningen. Låt rinna av, och spar 1 dl av kokvattnet.
  4. Vänd ner spaghetti, kokvatten och ost i pannan. Blanda försiktigt, det är gott med lite bitar av tonfisken. Låt vila ett par minuter under lock.