Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

SPAGHETTI CARBONARA

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En klassisk Spaghetti carbonara.

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Spaghetti 400 g
  • Rökt bacon 150 g
  • Pecorino Romano 50 g
  • Parmigiano Reggiano 40 g
  • Äggula 4
  • Svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär baconen i små tärningar.
  2. Vispa äggulor i en bunke och tillsätt den rivna osten.
  3. Bryn den tärnade baconen på medelhög värme i en teflonpanna så att fettet smälter. Ställ åt sidan.
  4. Koka Spaghettin al dente i rikligt med vatten. Tänk på att spara en sked pastavatten innan du låter patan rinna av. Det kan du använda för att det ska gå lättare att blanda pastan med den färdiga såsen.
  5. Låt rinna av och blanda ner i stekpannan med baconen. Sänk värmen och tillsätt de vispade äggulorna.
  6. Tillaga dem inte för kraftigt utan låt dem stelna långsamt. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Krydda med färskmalen svartpeppar och servera.