Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spaghetti carbonara – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 78 st har redan röstat

Så här gör du spagetti alla carbonara på pastakungen Paolo Robertos alldeles ljuvliga vis! Krämig och god och utan grädde. Enkelt recept på klassisk pastarätt. Mums.

Läs också: Fler goda recept på olika varianter av carbonara

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g strimlat bacon eller rimmat fläsk
  • 5 msk riven parmesanost
  • 5 msk riven pecorino
  • Grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull.
  2. När vattnet kokat upp, lägg genast ner spaghettin och koka den al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Under tiden som pastan kokar, vispa ihop äggen med salt.
  4. Värm olja och smör i en stor stekpanna och lägg i vitlök och bacon/fläsk.
  5. Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca fem minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
  6. Häll över den färdigkokta pastan i pannan med bacon.
  7. Blanda noga och dra pannan från värmen.
  8. Häll ner äggsmeten i pannan, tillsätt hälften av de båda ostsorterna.
  9. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.
  10. Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.
2 kommentarer om "Spaghetti carbonara – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till annakrickelina

      Vad roligt att höra! Ja, det är ett fantastiskt recept som Paolo skapat. Mums!
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök