Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti vongole

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

När det finns hjärtmusslor i min butik då kan jag inte motstå att laga denna goda pastarätt.

Ingredienser

6 personer
  • 500 g spagetti
  • 1 nät hjärtmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1-1 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • Salt och nymalen vitpeppar

Så här gör du

  1. Rensa musslorna och skölj dem i vatten. Kasta dem som inte sluter sig. 2 Grovhacka vitlöken. Finhacka chilin och tag bort de små fröna. Fräs vitlök och chili lätt i hälften av olivoljan i en stor kastrull där hela rätten kan rymmas.
  2. Häll i vinet och vattnet. Finhacka stjälkarna på persiljan och tillsätt till grytan. Rör hela tiden så att vitlöken inte får för mycket färg; då blir den besk.
  3. Lägg i musslorna och låt koka tills de öppnat sig.
  4. Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten. Fös över musslorna till ena sidan av kastrullen. Tillsätt resten av olivoljan till själva spadet och lägg ner pastan. Skaka runt kastrullen, rör inte, så att allt blandar sig väl. Till sist strös grovhackade blad av persilja över.