Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata
THOMAS CARLéN

Krämig pastarätt med smak av fågel och persilja

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g spagetti
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 +2 msk olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, 50 g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 dl pastavatten
  • 1 msk hackad gremolata
  • salt, peppar

Gremolata

  • 1 citron, zesten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan och schalottenlöken. Skala och skär morot och rotselleri i små tärningar.
  3. Gremolata: Hacka samman citronzest, vitlök och persilja.
  4. Bryn kycklingstrimlorna i en stekpanna med 2 msk olivolja. Salta och peppra. Ta upp kycklingen.
  5. Fräs vitlök, lök, morot och rotselleri i stekpannan med 2 msk olivolja. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Späd med hela tomater med spad och pastavatten. Sjud såsen under omrörning 5 minuter.
  6. Tillsätt kycklingen och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med gremolata, salt och peppar. Blanda pasta och kycklingsås i en stor bunke.
  7. Garnera med gremolata vid serveringen.
Du kanske även gillar