Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti med köttfärssås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Min älsklingsrätt som jag laborerat med receptet till otaliga gånger. Ursprunget är från mamma med morötter och rotselleri. Nu har jag lagt till lite stekt lever med inspiration från Plura. Inte för mycket!

Ingredienser

1 stor sats
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 100 g rökt sidfläsk, eller pancetta
  • 1 kg köttfärs
  • 1 burk hela tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning av kött, kyckling eller höns
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g kycklinglever

Så här gör du

  1. Hacka lök, morot och rotselleri i små bitar. Skär också fläsket i fina bitar. Fräs allt så det får färg, sedan på medelvärme i cirka 5 minuter i en stor gryta. Strö över oreganon.
  2. Stek kycklinglevern, ställ åt sidan för att svalna.
  3. I en separat stekpanna, fräs köttfärsen i omgångar och lägg i grytan.
  4. Tillsätt tomaterna, skär hål på dem eller klipp med sax i grytan.
  5. Hacka kycklinglevern mycket fint och tillsätt den. Tillsätt också tomatpurén.
  6. Slå på vin och vatten. Smula i buljongtärningen. Salta och peppra.
  7. Koka i minst en timme. Gärna längre. Späd med mer vatten eller mer vin om det behövs. Smaka också av. Ibland har jag i mer tomatpuré.