Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spagetti carbonara – enklast och godast

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Till den här rätten krävs en extra god olivolja och parmesanost med sting. Carbonara på det absolut enklaste och godaste viset.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 4 ägg
  • olivolja
  • 200 g parmesanost
  • grovmalen svartpeppar
  • spagetti

Så här gör du

  1. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Knäck äggen försiktigt och separera gulan från vitan. Spara gärna en del av skalet till serveringen.
  3. Lägg upp nykokt spagetti i skålar.
  4. Ringla över olivolja, strö på lite flingsalt och grovmalen svartpeppar.
  5. Lägg på generöst med knaprigt bacon och toppa med en äggula.
  6. Avsluta med rikligt med grovriven parmesanost.