Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soupe au pistou


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Provensalsk grönsakssoppa med basilikasås. Pistou är den franska varianten av pesto, och den här soppan har helt enkelt fått sitt namn efter basilikasåsen. Här märks inflytandet från Italien på det sydfranska köket.

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 liten purjolök

  • 500 g squash

  • 150 g haricots verts

  • 2 stjälkar bladselleri

  • 4 stora tomater

  • olivolja

  • 1 , 7 liter vatten

  • 5 tärningar grönsaksbuljong

  • 1 msk herbes de provence

  • 1 burk stora vita bönor, 400 g

  • 1 dl spaghetti som brutits i småbitar

  • salt

  • nymald peppar


Till servering:


  • pistou, se separat recept

  • grovriven parmesanost


Pistou
, 6 portioner


  • 4 hackade vitlöksklyftor

  • 1 färsk basilika

  • 1 dl riven parmesanost
  • 
1 dl olivolja
  • 
flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Skär squashen i bitar, dela haricots verts och strimla sellerin. Skär tomaterna i små bitar.

  2. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Lägg i squash, haricots verts och selleri och låt fräsa med några minuter.
  3. 
3. Blanda i tomater, vatten, buljong och kryddor. Sänk värmen och koka på svag värme under lock cirka 40 minuter.

  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönor och spaghetti och koka ytterliga cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera soppan tillsammans med pistou och grovriven ost.
  6. Pistou: Mixa ingredienserna med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.