Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatissoppa toppad med vitlöksfräst svartkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Sötpotatissoppa toppad med  vitlöksfräst svartkål
Jenny

Kryddar soppan med curry, ingefära och massa chili. Värmer kroppen gott nu när det är lite små kallt ut. Jag toppar den goda soppan med vitlöksfräst svartkål.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyfor
  • 3 st sötpotatisar
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 msk stark curry
  • 1 msk ekologisk tomatpuré
  • 1 nypa chiliflakes
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk ekologisk kokosolja
  • 1 st lime

Svartkål

  • 200 g svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • flingsalt & malen svart peppar

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök, skär sötpotatisen i tärningar. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt curryn och fräs med någon minut. Tillsätt ingefära, tomatpuré, chiliflakes och buljong. Koka sakta i ca 15 minuter. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare ca 15 minuter. När potatisen är mjuk mixa soppan slät. Smaksätt soppan med limesaft, salt och peppar
  2. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund. Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till. Salta och häll över 1 dl vatten. Låt fräsa tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering toppa soppan med svartkål och hackade hasselnötter.
Du kanske även gillar