Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisplättar med fetaostsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Sött möter salt. Sötpotatis och fetaost är en väldigt lyckad smakkombination. Servera gärna med krispig sallad och strimlad rödkål.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 2 sötpotatisar
  • 4 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Fetaostsås

  • 1 dl cream cheese
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt peppar

Tillbehör

  • blandad sallad
  • rödkål
  • citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Skala och riv sötpotatisen grovt. Blanda med uppvispat ägg och fiberhusk. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten plätt och kolla kryddningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor. Var försiktig med värmen för sötpotatis bränner lätt.
  3. Håll dem gärna varma i ugnen medan du steker klart alla plättar.
  4. Fetaostsås: Stavmixa ihop cream cheese, crème fraiche och fetaost till en slät konsistens och smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera såsen kall.
  5. Servera plättarna på salladsbädd med strimlad rödkål som kryddats med några droppar citron, olivolja, salt och peppar. Servera såsen vid sidan.