Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Servera gärna ris till den här vegetariska grytan.

Tips: äter man kött passar den väldigt bra ihop med detta recept på jerk chicken.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergin
  • smör till stekning
  • salt
  • svart- eller vitpeppar, malen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk kokosmjölk, cirka 400 g
  • ½ dl chipotlepasta
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 röd chili
  • 1 dl jordnötter

Att strö över

  • Eventuellt koriander eller persilja

Så här gör du

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär auberginen i bitar.
  2. Fräs i omgångar sötpotatisen i smör i stekpanna eller gryta. Stek löken och paprikan. Fräs auberginen, salta och peppra och lägg bitarna åt sidan.
  3. Lägg sötpotatisen, löken och paprikan i grytan. Lägg i vitlöken. Häll i kokosmjölken, chipotlepastan och krydda med kajennpeppar. Skiva chilin och lägg i.
  4. Koka upp grytan och låt den sjuda tills sötpotatisen mjuknat något, det tar cirka 10-15 minuter. Rör om några gånger emellanåt.
  5. Lägg i auberginbitarna, strö över jordnötter och eventuellt koriander eller persilja.