Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sötpotatis- och blomkålssoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fantastiskt god “soppbas” med härlig garnering i form av bacon och nötter.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 sötpotatisar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 3 kvistar bladpersilja
  • en nypa chiliflakes

Garnering

  • 50 g pinjenötter
  • 150 g bacon
  • 1 avokado
  • 10 cm purjolök

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken tills den får färg.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Bryt blomkålen i buketter och lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt buljong och vatten och låt koka i cirka 15 minuter.
  3. Häll över de kokade grönsakerna med buljongen i en mattberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen.
  4. Hacka bladpersiljan och blanda ner i soppan tillsammans med chilifkakes. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr panna och lägg åt sidan. Strimla baconen och knaperstek, lägg sedan baconbitarna på hushållspapper och låt rinna av.
  6. Skala och skär avokadon i bitar och strimla purjolöken. Häll upp soppan och toppa med rostade pinjenötter, baconbitar, avokado och strimlad purjolök.