Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sotad lax med linser och rucola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé, ca
  • 2 dl puylinser
  • soja
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 2 msk pesto
  • 1 dl olivolja
  • 100 g rucola
  • 1 st granatäpple
  • citronpeppar, cajunkrydda
  • 200 g sparris, färsk eller fryst
  • salt och peppar

Till servering:

  • flingsalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka linserna i 20 minuter i vatten smaksatt med soja. Låt linserna rinna av och smaksätt dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Mixa peston med olivolja och en näve rucola, smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur kärnorna.
  4. Vänd laxen i citronpeppar eller cajunkrydda. Stek i panna i en klick smör eller olja. Det går även utmärkt att torrsteka laxen i teflon om man så önskar. Var gärna lite ”pann-ekonomisk” och stek först sparrisen i pannan och lägg sedan i laxen. Se till att sparrisen är ätmjuk. Laxen däremot ska absolut ha en rå kärna för att inte bli tråkig!
  5. Lägg upp en hög med linser, rucola och sparris. Lägg laxen ovanpå, och fördela sedan granatäpple och pestosky runt omkring.
  6. Avsluta som vanligt med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen.