Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Somrig pavlova med grädde och hemgjord rabarbersylt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Jo, den är väldigt god……

Ingredienser

16 portioner

Hemgjord rabarbersylt

  • 4 st äggvitor
  • 1 tsk citronsaft eller några droppar ättika
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse

Pavlova

  • 200 g rabarber
  • 100 g färska hallon
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa upp äggvitor och citronsaft i en metallskål till ett mjukt skum.
  3. Blanda strösocker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget medan du konstant vispar till hårda toppar.
  4. Klicka ut i 16 generösa klickar maräng på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i cirka 40 minuter och stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar
  6. Skär rabarbern i cirka två centimeter stora bitar. Tillsätt sockret och låt småkoka tillsammans med hallon på medelvärme tills rabarbern är mjuk. Mosa de större bitarna med en gaffel. Ska du inte använda sylten på en gång så häll över i en ren glasburk.
  7. Vid servering, vispa upp grädden och krossa ett hål i varje maräng och fyll med grädde. Lägg på en sked med sylten och njut av en otroligt god sommarefterrätt.