Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sommarpasta med lax och dill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tycker man om dill, citron och lax måste man testa den här rätten. Tar inte mer än 15 min att laga och alla kommer vilja ha receptet. Jag lovar.

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g kallrökt lax
  • 250 g färsk fettuccine med citronsmak
  • 1 bunt sparris
  • 125 g gröna ärtor
  • 1,5 dl creme fraiche (ej light)

  • 1 dill
  • 1 ekologisk citron, rivet skal och saft

  • olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka upp pastavatten.
  2. Blanda creme fraiche, dill & citronskal. Börja att röra ner hälften av citronsaften. Smaka. Jag gillar citron så jag tar allt vissa kan tycka att det blir för mycket. Testa er fram. Salta och peppra.
  3. Strimla laxen.
  4. Koka pastan. Häll ner ärtorna och sparrisen när det är ca 1 min kvar. Spara 0,5 dl av vattnet.
  5. Häll tillbaka den kokta pastan, ärtorna och sparrisen i kastrullen. Rör ner såsen och laxen. Smaka av med citron, dill, salt & peppar.
  6. Vid servering ringla över olivolja och toppa med dill.