Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sommarmüsli med nötter och torkade bär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Sätt guldkant på dina vänners frukost med hemgjord müsli. Har du ingen fin låda eller ask hemma, går det lika bra med cellofan eller bakplåtspapper som du virar till en strut.

Ingredienser

1 ,5 liter
  • 8 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lönnsirap eller ljus sirap, eller honung
  • 4 msk olja
  • 1 msk malen kanel
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
  • cirka 2 dl torkade bär eller frukt, till exempel nyponskal, blåbär, jordgubbar, aprikoser, russin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen. Blanda ner kokosen.
  2. Blanda vatten, sirap, olja, kanel och vanilj i en bunke. Häll blandningen över flingorna och rör om tills grynen blandats ordentligt med honungsoljan.
  3. Rosta flingorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
  4. Hacka de större frukterna rör ner dem och de torkade bären i flingblandningen och låt kallna.