Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En riktigt smarrig rätt med asiatisk touch.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 gr fläskarre i skivor Marinad:
  • 0 ,5 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0 ,5 msk risvinäger
  • Koreansk coleslaw:
  • 0 ,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat
  • 1 liten morot, riven
  • 8 cm tunt skivad purjolök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • Dressing:
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk socker
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i karréskivorna och låt marinera i minst 20 minuter, gärna över natten.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl med kål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare. Tillsätt gräslöken till sist.
  3. Skrapa av överflödig marinad från köttet och grilla eller stek på hög värme i ca 3 minuter per sida. Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till.