Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockersnål Hallonsylt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Sockersnål Hallonsylt
smaklokarna.blogg.se

Snabbgjord sylt fri från raffinerat socker och andra tillsatser! Sötad med naturens godaste sötma från frukt och honung. Håller ca 2-3 veckor i kylskåp!

Ingredienser

1 burk
  • 300-400 g frysta hallon
  • 1 st äpple, söt sort
  • 5 msk flytande honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Skala och finhacka äpplet ordentligt. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet, koka upp och låt puttra tills äpplena mjuknat så att de går att mosa sönder med en gaffel.
  2. Häll i hallonen och honungen, rör om ordentligt tills det börjar bli en sylt av det och tillsätt då vaniljpulvret. Koka på svag värme i ca 15-20 min och rör om då och då. Smaka av med eventuellt mer honung.
  3. Dra av kastrullen från plattan och låt sylten svalna helt innan du slår upp den i en rengjord glasburk eller annan tätsluten, ren behållare. Förvara i kylskåp!
Du kanske även gillar