Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaksmaräng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Sockerkaksmaräng
OKÄND

Sött, segt och syrlig. Farligt gott!

Ingredienser

6 portioner
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde eller mjölk

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 250 g röda vinbär
  • 150 g hallon

Till servering

  • Lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt 1 äggula i taget och blanda till sist ner skal och saft från lime.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör till sist ner grädden eller mjölken.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa marängen glansig och tjock.
  4. Bred ut sockerkakssmeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30-40 cm. Lägg marängsmeten ovanpå och fördela bären överst. Grädda i nedre delen av ugnen på 150° i cirka 4550 minuter.
  5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Servera med lättvispad grädde.
Du kanske även gillar