Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sockerkaka, mascar­pone och rabarberkompott

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Får du rabarberkompott över är den god såväl i frukostfilen som till vaniljglass.


Ingredienser

4 portioner

  • 30 minuter

  • 500 g rabarber

  • 1 1/2 dl koncentrerad flädersaft

  • 1 dl strösocker
  • 
200 g mascarpone

  • 1/2 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 4 dygnsgammal sockerkaka (baka egen eller köp färdig)


Så här gör du

  1. Strimla rabarbern och koka upp den med ­flädersaft och socker. Låt sjuda i 20-25 minuter och häll sedan den heta kompotten på en väl rengjord, het glasburk.

  2. Rör samman mascarpone, florsocker och vaniljsocker.

  3. Grilla sockerkaksskivorna på båda sidor över svag värme på grillen. Passa dem noga så de inte bränns vid. Bred mascarponen över de varma sockerkaksskivorna och toppa med rabarberkompotten. Servera genast.