Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Soba bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Soba bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sobanudlar är japanska tunna, bruna nudlar gjorda av bovete. Här läggs de i en skål med misobuljong, bläckfisk, shiitakesvamp och edamamebönor.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g bläckfisk
  • olja att steka i
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 knippen sobanudlar
  • 300 g shiitakesvamp
  • ½ rödlök
  • 2 salladslökar
  • 8 dl misobuljong
  • 150 g algsallad, finns att köpa i butik
  • 4 dl edamamebönor, hela med skal

Till garnering

  • koriander
  • thaibasilika
  • algchips

Så här gör du

  1. Skär bläckfisken i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stek bläckfisken i olja tillsätt vitlök mot slutet. Salta och peppra.
  2. Koka sobanudlarna enligt förpackningen.
  3. Ansa och dela stora svampar på mitten, stek svampen i olja och salta lätt.
  4. Skiva rödlöken tunt. Strimla salladslöken.
  5. Koka upp buljongen.
  6. Servering: Fördela buljongen i portionsskålar. Lägg i bläckfisk, nudlar, shiitakesvamp, rödlök, salladslök, algsallad och edamambönor. Garnera med koriander, thaibasilika och algchips.
Du kanske även gillar