Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snurrig Hallontårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Såååå enkel, sååå snygg och sååå god!

Ingredienser

1 portion
  • 3 st eko ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 300 g hallon
  • 2 dl syltsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk marsanpulver för kallvispad vaniljsås

Så här gör du

  1. Botten: Rör ägg och socker riktigt vitt och pösigt, vänd ner mjöl, bakpulver och vatten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i långpanna. Grädda i ca 5 min på 250 grader.. japp snabba ryck! Ta ut och vänd över på ett annat bakplåtspapper där du hällt stösocker.. precis som när du ska göra vanlig rulltårta. Låt ligga o svalna.
  2. Mousse: Koka hallon och socker, låt svalna i kylen. Vispa grädden ganska hårt, vänd i hallonen och rör ner marsanpulvret. Ställ i kyl igen. Om moussen inte känns tillräckligt hård kan man fortsätta fusket och ha i ytterligare marsanpulver (hihi).
  3. Montering: Fördela 2/3 av moussen på den helt avsvalnade botten, skär i tre långa remsor på längden. Rulla sedan ihop första remsan till en rulle som ställs på högkant. Fortsätt att rulla på nästa remsa och sedan den sista. Om det verkar som den sista remsan vill släppa där skarven blir kan man fästa med några tandpetare som kan tas ut vid servering (tårtan brukar bli mycket stabilare efter ytterligare lite lugn och ro i kylen...) Lägg resterande mousse ovanpå och dekorera med bär och kanske några kvista citronmeliss, pudra över lite florsocker och den snurriga tårtan är klar!
2 kommentarer om "Snurrig Hallontårta"
Du kanske även gillar