Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snittar med ädelost och karamelliserade körsbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Snittar med ädelost och karamelliserade körsbär

De karamelliserade körsbären går bra att förbereda men servera dem gärna lite lätt uppvärmda.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g god ädelost (gärna svensk)
  • ca 30 st körsbär, urkärnade eller med kärnor
  • smör
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1-1,5 tsk råsocker
  • gott knäckebröd, typ delikatess

Så här gör du

  1. Smält smöret och lägg i körsbären. Tillsätt socker och vinäger. Hetta upp under försiktig omrördning tills sockret karamelliserats runt körsbären och de har blivit lite sticky och karamelliga. Ställ åt sidan för att svalna något. Bryt knäckebrödet i små bitar och lägg på en bit ost. Toppa med de karamelliserade körsbären och lägg upp på ett fat. Servera gärna medans körsbären är lite ljumna, men det går även bra att värma upp dem försiktigt.
Du kanske även gillar