Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snickerscheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Alla älskar cheesecake, både stora och små. Här är en variant med både jordnötssmör och Snickers i ostmassan. Använd en springform, cirka 24 centimeter i diameter.

Ingredienser

6 bitar

Botten

  • 225 g Digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 4 Snickers, skurna i cirka 1 centimeter stora bitar
  • 500 g färskost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl crunchy jordnötssmör
  • 3 ägg

Till garnering

  • 2-3 Snickers, skurna i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor
  • 1 dl chokladsås eller kolasås

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klipp till och lägg en rundel av bakplåtspapper i formens botten. Klä formens kanter med en remsa av bakplåtspapper.
  3. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i formens botten. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att kexmassan stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna. Lägg godisbitarna i formen.
  4. Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp cirka 1 minut. Rör i crème fraiche. Rör i jordnötssmör. Rör i äggen, ett i taget.
  5. Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda 35-50 minuter. Låt cheesecaken kallna. Ta bort kanten på formen. Garnera med Snickers och chokladsås eller kolasås.
2 kommentarer om "Snickerscheesecake"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till MoaBernard

      Hej! Tänkte du på formen eller på bitarna du skär upp?